четвъртък, февруари 11, 2010

Why are you so serious?

The choices that you will make today, will last for a lifetime.

Тази мисъл ми се върти усърдно в главата последно време.
Някакви мнения или коментари.

2 коментара:

awi каза...

ами съвети не давам - не съм достатъчно добра във възпитанието на навици, та да го правя. но си мисля, че за 1 ден промяната не става. можеш да си позволяваш сегиз-тогиз клинч от посоката (на стремления, действия и пр.), стига само да не ти стане навик. навикът само от днес за утре не става; но пък получи ли се - трудно е отърването.
ето ти още 2 мисли в тоя дух, дано ти харесат:)

"Посей мисъл и ще пожънеш постъпка. Посей постъпка и ще пожънеш навик. Посей навик и ще пожънеш характер. Посей характер и ще пожънеш съдба." -- май е древнокитайска поговорка; аз й викам още Ода за отговорността, понеже човек май трябва да я има предвид не само при собственото си "отглеждане", а и при отглеждането на хората, в/у кто има влияние.

"Странно нещо са навиците. Хората изобщо не знаят, че ги притежават." --- Агата Кристи; която доста обичам:).

всичко най!

Koen Winterstorm каза...

Аз го знам в този вариант :-) :

Watch your thoughts; they become words.
Watch your words; they become actions.
Watch your actions; they become habits.
Watch your habits; they become character.
Watch your character; it becomes your destiny.

– Frank Outlaw

Да съгласен съм с тази гледна точка, но макар, че повечето ти избори се определят от характера и навиците ти също така има и избори които водят до промяна в характера ти съответно и навиците ти. Мисълта ми тогава се въртеше около факта, че без значение дали избора е незначителен или съществен той си остава и ти ще живееш с взетото решение до края на живота си.

Сега като се замисля изборите които направих в онзи момент се дължаха колкото на изграденият ми вече характер, толкова и на страха въпросният избор да не ме промени в нещо което не бих искал съм.